חדשות העיר: משה, תושב רמה ג' בבית שמש, מספר כי לאחר שרכבו נתקע בלילה באי תנועה בכניסה לעיר – הוא נאלץ להמתין לגרר במשך יומיים. למרות זאת, קיבל 4 דוחות חניה, 2 מהן בהפרש של דקה. לדבריו, גם לאחר שפנה לעירייה והציג הסבר מפורט, נענה בסירוב מוחלט לביטול הקנסות.
בפנייה לתוכנית "המוקד הציבורי" עם צבי טסלר, סיפר כי נדרש לעבור מסלול בירוקרטי מתסכל שכלל שליחת טפסים, ייפוי כוח, עורך דין – ולבסוף נאמר לו שפג המועד להישפט. בינתיים, החוב תפח ל-2,600 ש"ח.
לדבריו, "יש כאן שיטה, כאילו שווה להם למשוך זמן. אולי הגיע הזמן לחוקק חוק – אם מישהו מנסה 'לגנוב' כסף מקנס לא מוצדק, שייתנו עליו את הדין".
פנינו לקבל את תגובת עיריית בית שמש – ושם סיפרו סיפור אחר לחלוטין: "מדובר במקרה של מספר הפרות חניה שבוצעו על מדרכה ובסמיכות מסוכנת למעבר חציה, תוך סיכון ממשי להולכי רגל, בהם ילדים".
"יצוין כי שלושה מתוך ארבעת הדוחות שנרשמו לפונה ניתנו בסיווג מקל יותר מהמצוין בחוק, וכי העירייה בחרה, לפנים משורת הדין, שלא לתקן את סעיף העבירה, דבר שפעל לטובתו של הפונה והפחית את גובה הקנס שנדרש לשלם.
"ערעורו של הפונה נדחה לאחר שהתברר כי לא פינה את רכבו במשך מספר ימים, לא הציג אסמכתאות, ולא טען לנסיבות חריגות המצדיקות את ביטול הדוחות. עם דחיית הערעור, נשלחה אליו ההחלטה בדואר רשום ובדוא"ל, אולם הוא בחר שלא לשלם את הקנסות במועד ולא הגיש בקשה להישפט, דבר שהביא לצבירת אגרות ותוספות כחוק.
"יובהר כי גם בחלוף כשנה ממועד האירוע המקורי, שב אותו הפונה ובחר להחנות את רכבו פעם נוספת על מדרכה באופן מסוכן, ולפיכך נרשם נגדו דוח נוסף. התנהלות חוזרת זו מחזקת את הצורך באכיפה נחושה, למען שלום הציבור וביטחונו.
"עיריית בית שמש תמשיך לפעול על פי דין, בשוויון, באחריות ובנחישות, ולצד זאת, קוראת לכלי התקשורת לשמש שגרירים לבטיחות בדרכים ולהצטרף לקריאה לשמירה על הסדר הציבורי ולמניעת סיכון חיי אדם".