דילוג לתוכן
סיקור נרחב

ישיבת מליאה סוערת: התנועה שמאיימת לבטל את ההקצאה דרך בית המשפט

מועצת עיריית בית שמש אישרה הקצאה לקהילה האתיופית בשכונת בר אילן ▪︎ ראשי הקהילה הליטאית טוענים: "מוצג כאילו היה הסכם למרות שלא דיברו איתנו ולא סגרו שום הסכמות" ▪︎ תנועת 'שקופית': "ההחלטה התקבלה תוך חריגה מהפרסום ולמרות שבוצעה בשטח עבירת בנייה. להחלטה אין תוקף ותבוטל בבית המשפט" ▪︎ סיקור מלא על העימותים, ההאשמות וההצבעה השנויה במחלוקת

חדשות העיר: ישיבת מליאה שלא מן המניין התקיימה היום (שני) בעיריית בית שמש, ובמהלכה אושרו עשרות הקצאות לשטחי ציבור בשכונות בר אילן ורמה ד'. אך לא כל ההחלטות עברו בשקט: ההקצאה לעמותת "אורית ציון של יהודי אתיופיה" עוררה סערה גדולה במהלך ישיבת המליאה.

לפי המסמכים, העמותה קיבלה הקצאה של 750 מ"ר בשכונת בר אילן, ועל ידה בית הכנסת של הקהילה הליטאית המזוהה עם 'דגל התורה' (צידקת רחל), תקבל גם הקצאה זהה, אולם להקצאה של הקהילה הליטאית עוד צפויים הליכי פרסום שיימשכו לאורך חודשים רבים.

בדוברות העירייה הציגו את המהלך כהסכם פשרה היסטורי בין הקהילה האתיופית לקהילה החרדית בשכונה, לאחר סכסוך שנמשך כשני עשורים.

אלא שראשי הקהילה הליטאית בשכונה טוענים כי לקהילה האתיופית אין צורך בשטחי ציבור בהיקפים כל כך משמעותיים, וזאת בניגוד לקהילה החרדית שסובלת ממצוקה גדולה של שטחי ציבור למוסדות חינוך. בקהילה אומרים: "אנחנו הגשנו בקשה עם כ-200 מתפללים והיום אנחנו מתקרבים ל-300 משפחות. ההשוואה בגודל השטח עם הקהילה האתיופית, המונה עשרות בודדות, מספרת את הסיפור המלא של חוסר הצדק".

תנועת 'שקופית' טוענת הערב כי בבקשה המקורית של הקהילה האתיופית שפורסמה לציבור, צוינו 100% זכויות בנייה בלבד, ואילו ההחלטה שאושרה בפועל מעניקה לעמותה 150% זכויות, מבלי שהתקיים פרסום – הליך שהמליאה כלל לא הייתה יכולה לאשר ואין לה שום תוקף. בעמותה רומזים כי הסיפור יגיע לבית המשפט.

הפרסום – עם 100% זכויות בנייה בלבד

 

ההחלטה – עם 150% זכויות בנייה

 

בנוסף במגרש של ההקצאה של הקהילה האתיופית בוצעו בעבר עבודות בנייה לא חוקיות – כולל סגירת שטחים בניגוד להיתר, מה שמעלה שאלות נוספות על חוקיות המהלך.

במהלך הישיבה, חברת האופוזיציה תמי זוסמן (בית שמש מאוחדת) הביעה התנגדות לאישור ההקצאה עבור הקהילה האתיופית בגין עבירות הבנייה. בתגובה, יו"ר סיעתה דודי גוזלן התפרץ לעברה ואמר: "הדברים אינם מייצגים את עמדת הסיעה".

זוסמן לא נותרה חייבת והגיבה לעיני המצלמות: "בניגוד אליך, אני לא הכשרתי חריגות בנייה בבית שלי ולכן אני לא חוששת להביע את דעתי".

בישיבה אושרו הקצאות נוספות ברמה ד'3, אך ההקצאה לקהילת בראד עוררה התנגדות משפטית מצידו של היועץ המשפטי של עיריית בית שמש, מיקי גסטווירט, שהציג טענות משפטיות המונעות מהקהילה לקדם את הקצאתה. שם – בשונה מההקצאה לקהילה האתיופית – היועץ המשפטי הביע התנגדות בעקבות עבירות בנייה.

למרות טענות היועמ"ש, ההקצאה אושרה, אבל יו"ר ועדת ההקצאות, ישעיה ויסמן, הבהיר כי אם יתברר כי התקבלה החלטה בניגוד להנחיית היועץ המשפטי – לא יהיה לה תוקף.

השאירו תגובה